Lasertherapie
Lasertherapie
Lasertherapie bij bloedvatafwijkingen in het gelaat
Lasertherapie is een methode om bloedvatafwijkingen in het gelaat effectief te verwijderen. De speciale golflengten van het intens gepulseerde licht worden geabsorbeerd door de rode bloedkleurstof (hemoglobine) in het bloedvaatje. Hierdoor wordt het bloedvaatje vernietigd (gecoaguleerd) zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
Indicaties
Lasertherapie bij bloedvatafwijkingen is geschikt voor zichtbare rode bloedvaatjes en diffuse roodheid in het gelaat, zoals angioma’s (kleine helderrode bultjes), erythrosis interfollicularis colli of poikiloderma van civatte (onregelmatig huidbeeld door pigmentstoornis; zonneschade en huidveroudering), littekens met roodheid, naevus araneus of spider nevus (kleine bloedvaatjes ontspringend uit een centraal puntje), naevus flammeus (wijnvlek), rosacea (roodheid van het gelaat, mogelijk met bultjes en puistjes), teleangiëctasiën of couperose (wegdrukbare verwijde bloedvaatjes) en unnanaevus (ooievaarsbeet).
Contra-indicaties
Huidafwijkingen waarvan de goedaardigheid niet met zekerheid door uw huisarts of specialist is vastgesteld.
Noch is deze behandeling effectief bij bloedvatafwijkingen in de benen.
Aantal behandelingen
Bij enkele vaatjes zijn twee tot drie behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij uitgebreide roodheid zijn meerdere behandelingen nodig. Bij iedere behandeling wordt de roodheid minder. Het aantal benodigde behandelingen is onder meer afhankelijk van de indicatie en kan niet op voorhand bepaald worden.
Voor de behandeling
Het gedeelte van de huid waar behandeld wordt, mag niet door zon of zonnebank gebruind zijn. Dan zou het licht namelijk door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden, met huidverbranding als gevolg. Indien nodig wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de behandeling te testen.
Behandeling
Tijdens de behandeling draagt iedereen in de behandelruimte een speciale bril, zodat de ogen goed tegen het intense licht beschermd zijn. De juiste behandelinstellingen worden geprogrammeerd en de behandelkop wordt op het huiddeel met rode bloedvaatjes geplaatst. Vervolgens wordt het behandelgebied stukje voor stukje belicht. Als het gehele gebied behandeld is wordt uw huid verzorgd met een verkoelend/kalmerend product. Indien gewenst kan uw huidtherapeut daarna een camouflerend product opbrengen dan is aan de huid niet meer zichtbaar dat u behandeld bent.
Na de behandeling
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood en branderig aanvoelen en kan lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de warmte die door het intense licht in de huid gebracht is en zal na de behandeling snel afnemen. Soms ontstaan enkele dagen na de behandeling kleine onderhuidse korstjes. Deze verdwijnen na tien tot veertien dagen vanzelf. Bij huidtypen die gevoelig zijn voor pigmentverstoringen is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyperpigmentaties (bruine plekjes) of hypopigmentaties (witte plekjes) ontstaan. Over het algemeen verminderen deze kleurverschillen na verloop van tijd. U moet tot 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. De huid moet tot rust komen. Gebruik altijd een zonbeschermingsprodukt.
Verwachte resultaat
Het resultaat is een aantal dagen na de behandeling zichtbaar. De roodheid is dan verminderd en de huid ziet er egaler uit. De vorming van nieuwe rode bloedvaatjes is echter niet uit te sluiten. Het kan zijn dat u de behandeling van tijd tot tijd moet herhalen. Wel kan de nieuwvorming beperkt worden door bevorderende factoren te vermijden, zoals overmatig zonnen, alcoholgebruik en roken.
Lasertherapie bij ongewenste haargroei
Ongewenste haargroei op verschillende plaatsen van het lichaam komt veelvuldig voor. Laserontharing is een beproefde methode om deze haren snel en effectief te reduceren. Het intens gepulseerde licht dat vrijkomt bij deze behandeling wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haarfollikel bevindt. Hier geeft het licht zijn energie in een fractie van een seconde vrij. Deze tijd is lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Door verhitting van de haarfollikel worden de haarvormende cellen beschadigd met als gevolg permanente reductie van haren mits de haar in de groeifase is.
Indicaties
Laserontharing wordt toegepast bij ongewenste haargroei, zoals hirsutisme (haargroei bij vrouwen volgens mannelijk patroon), hypertrichose (bovengemiddelde ongewenste haargroei), hidradenitis suppurativa (chronische ontsteking haarzakjes in liezen en oksels), bij ingroei van haren zoals bij cirkelharen, sinus pilonidalis (haarnestcyste) en bij pseudofolliculitis barbae (ontstekingsreactie in baardstreek door teruggroei van haar in de huid). Laserontharing is geschikt voor bijna alle huidtypen en haarsoorten en wordt toegepast op nagenoeg iedere plaats van het lichaam zowel bij mannen als bij vrouwen. Er zijn een paar uitzonderingen. Bij lichte donshaartjes, witte of grijze haren of rossige haren is er onvoldoende pigment aanwezig om het licht te geleiden, het resultaat zal nihil zijn bij lichte haren. Voor het definitief verwijderen van deze witte/lichte haren is elektrische epilatie de meest effectieve behandelmethode.
Aantal behandelingen
Haren groeien in vier verschillende fasen; de groeifase, de overgangsfase, de exogene fase en de rustfase. Alleen in de groeifase is er voldoende pigment in het haar en de haarfollikel aanwezig om het licht te geleiden, zodat effectieve vernietiging van de haarfollikel kan plaatsvinden. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zijn, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren effectief te behandelen. De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. Behandeling van gezicht, oksels en bikinilijn vindt gemiddeld om de vijf weken plaats, behandeling van benen en rug kan het beste om de tien weken plaatsvinden. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebied waar de haren groeien, het aantal haren, de haardichtheid en de haardikte. Rekent u in ieder geval op 7 tot tien behandelingen.
Voor de behandeling
Het gedeelte van de huid waar de behandeling plaatsvindt mag niet door zon of zonnebank gebruind zijn. Het licht zou dan namelijk door de pigmentkleurstof in de opperhuid geabsorbeerd kunnen worden met huidverbranding en pigmentafwijkingen als gevolg. Vier weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door mogen de haartjes niet meer geëpileerd of geharst worden, omdat ‘lege’ haarzakjes geen licht kunnen geleiden en dus niet effectief behandeld kunnen worden. Scheren of knippen van de haren mag wel. Tijdens uw eerste bezoek aan Huidkliniek Amsterdam Zuid moeten de haartjes echter wel zichtbaar zijn zodat uw huidtherapeut het haartype en de precieze diepte en lokalisatie van de haarfollikel kan bepalen. Dit is nodig om bij de behandeling de apparatuur goed in te kunnen stellen. Indien nodig wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de behandeling te testen.
Na de behandeling
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood en branderig aanvoelen en kan lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de warmte die door het intense licht in de huid ontstaat en zal na de behandeling snel afnemen. Desgewenst kunt u de huid thuis na koelen met een coolpad of washandje gevuld met ijsblokjes in een plastic zakje. Een tot twee weken na de laser behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. De lege haarfollikel wordt in de loop van de weken opgevuld met huidweefsel. Bij huidtypen die gevoelig zijn voor pigmentverstoringen is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyperpigmentaties (bruine vlekjes) of hypopigmentaties (witte vlekjes) ontstaan. Over het algemeen verminderen deze kleurverschillen na verloop van tijd. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren.
Verwachte resultaat
Er zijn uitgebreide studies gedaan naar laserontharing met de apparatuur waarmee de huidtherapeuten bij Huidkliniek Amsterdam Zuid werken. Op grond van de resultaten hiervan is deze apparatuur door de Food and Drug Administration (FDA) in de U.S.A. goedgekeurd voor de claim ‘permanente haarreductie’. Er kan van geen enkele laser- of lichtbehandeling verwacht worden dat er nooit meer een haar groeit op de behandelde plaats omdat er altijd latente haarfollikels aanwezig zijn die nieuwe haren kunnen gaan produceren. Ook is het mogelijk dat donshaartjes onder invloed van hormonale veranderingen of medicijngebruik overgaan in dikkere haren. Dit zijn natuurlijke processen die onafhankelijk van de laser- of lichtbehandelingen kunnen optreden en veranderingen in het bestaande haarpatroon kunnen veroorzaken.
Bel voor meer informatie of een afspraak: 085 007 0708
Lasertherapie bij bloedvatafwijkingen in het gelaat
Lasertherapie zijn methoden om bloedvatafwijkingen in het gelaat effectief te verwijderen. De speciale golflengten van het intens gepulseerde licht worden geabsorbeerd door de rode bloedkleurstof (hemoglobine) in het bloedvaatje. Hierdoor wordt het bloedvaatje vernietigd (gecoaguleerd) zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
Indicaties
Lasertherapie bij bloedvatafwijkingen is geschikt voor zichtbare rode bloedvaatjes en diffuse roodheid in het gelaat, zoals angioma’s (kleine helderrode bultjes), erythrosis interfollicularis colli of poikiloderma van civatte (onregelmatig huidbeeld door pigmentstoornis; zonneschade en huidveroudering), littekens met roodheid, naevus araneus of spider nevus (kleine bloedvaatjes ontspringend uit een centraal puntje), naevus flammeus (wijnvlek), rosacea (roodheid van het gelaat, mogelijk met bultjes en puistjes), teleangiëctasiën of couperose (wegdrukbare verwijde bloedvaatjes) en unnanaevus (ooievaarsbeet).

Contra-indicaties
Huidafwijkingen waarvan de goedaardigheid niet met zekerheid door uw huisarts of specialist is vastgesteld.
Noch is deze behandeling effectief bij bloedvatafwijkingen in de benen.
Aantal behandelingen
Bij enkele vaatjes zijn twee tot drie behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij uitgebreide roodheid zijn meerdere behandelingen nodig. Bij iedere behandeling wordt de roodheid minder. Het aantal benodigde behandelingen is onder meer afhankelijk van de indicatie en kan niet op voorhand bepaald worden.
Voor de behandeling
Het gedeelte van de huid waar behandeld wordt, mag niet door zon of zonnebank gebruind zijn. Dan zou het licht namelijk door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden, met huidverbranding als gevolg. Indien nodig wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de behandeling te testen.
Behandeling
Tijdens de behandeling draagt iedereen in de behandelruimte een speciale bril, zodat de ogen goed tegen het intense licht beschermd zijn. De juiste behandelinstellingen worden geprogrammeerd en de behandelkop wordt op het huiddeel met rode bloedvaatjes geplaatst. Vervolgens wordt het behandelgebied stukje voor stukje belicht. Als het gehele gebied behandeld is wordt uw huid verzorgd met een verkoelend/kalmerend product. Indien gewenst kan uw huidtherapeut daarna een camouflerend product opbrengen dan is aan de huid niet meer zichtbaar dat u behandeld bent.
Na de behandeling
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood en branderig aanvoelen en kan lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de warmte die door het intense licht in de huid gebracht is en zal na de behandeling snel afnemen. Soms ontstaan enkele dagen na de behandeling kleine onderhuidse korstjes. Deze verdwijnen na tien tot veertien dagen vanzelf. Bij huidtypen die gevoelig zijn voor pigmentverstoringen is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyperpigmentaties (bruine plekjes) of hypopigmentaties (witte plekjes) ontstaan. Over het algemeen verminderen deze kleurverschillen na verloop van tijd. U moet tot 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. De huid moet tot rust komen. Gebruik altijd een zonbeschermingsprodukt.
Verwachte resultaat
Het resultaat is een aantal dagen na de behandeling zichtbaar. De roodheid is dan verminderd en de huid ziet er egaler uit. De vorming van nieuwe rode bloedvaatjes is echter niet uit te sluiten. Het kan zijn dat u de behandeling van tijd tot tijd moet herhalen. Wel kan de nieuwvorming beperkt worden door bevorderende factoren te vermijden, zoals overmatig zonnen, alcoholgebruik en roken.
Lasertherapie bij ongewenste haargroei
Ongewenste haargroei op verschillende plaatsen van het lichaam komt veelvuldig voor. Laserontharing is een beproefde methode om deze haren snel en effectief te reduceren. Het intens gepulseerde licht dat vrijkomt bij deze behandeling wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haarfollikel bevindt. Hier geeft het licht zijn energie in een fractie van een seconde vrij. Deze tijd is lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Door verhitting van de haarfollikel worden de haarvormende cellen beschadigd met als gevolg permanente reductie van haren mits de haar in de groeifase is.
Indicaties
Laserontharing wordt toegepast bij ongewenste haargroei, zoals hirsutisme (haargroei bij vrouwen volgens mannelijk patroon), hypertrichose (bovengemiddelde ongewenste haargroei), hidradenitis suppurativa (chronische ontsteking haarzakjes in liezen en oksels), bij ingroei van haren zoals bij cirkelharen, sinus pilonidalis (haarnestcyste) en bij pseudofolliculitis barbae (ontstekingsreactie in baardstreek door teruggroei van haar in de huid). Laserontharing is geschikt voor bijna alle huidtypen en haarsoorten en wordt toegepast op nagenoeg iedere plaats van het lichaam zowel bij mannen als bij vrouwen. Er zijn een paar uitzonderingen. Bij lichte donshaartjes, witte of grijze haren of rossige haren is er onvoldoende pigment aanwezig om het licht te geleiden, het resultaat zal nihil zijn bij lichte haren. Voor het definitief verwijderen van deze witte/lichte haren is elektrische epilatie de meest effectieve behandelmethode.
Aantal behandelingen
Haren groeien in vier verschillende fasen; de groeifase, de overgangsfase, de exogene fase en de rustfase. Alleen in de groeifase is er voldoende pigment in het haar en de haarfollikel aanwezig om het licht te geleiden, zodat effectieve vernietiging van de haarfollikel kan plaatsvinden. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zijn, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren effectief te behandelen. De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. Behandeling van gezicht, oksels en bikinilijn vindt gemiddeld om de vijf weken plaats, behandeling van benen en rug kan het beste om de tien weken plaatsvinden. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebied waar de haren groeien, het aantal haren, de haardichtheid en de haardikte. Rekent u in ieder geval op 7 tot tien behandelingen.
Voor de behandeling
Het gedeelte van de huid waar de behandeling plaatsvindt mag niet door zon of zonnebank gebruind zijn. Het licht zou dan namelijk door de pigmentkleurstof in de opperhuid geabsorbeerd kunnen worden met huidverbranding en pigmentafwijkingen als gevolg. Vier weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door mogen de haartjes niet meer geëpileerd of geharst worden, omdat ‘lege’ haarzakjes geen licht kunnen geleiden en dus niet effectief behandeld kunnen worden. Scheren of knippen van de haren mag wel. Tijdens uw eerste bezoek aan Huidkliniek Amsterdam Zuid moeten de haartjes echter wel zichtbaar zijn zodat uw huidtherapeut het haartype en de precieze diepte en lokalisatie van de haarfollikel kan bepalen. Dit is nodig om bij de behandeling de apparatuur goed in te kunnen stellen. Indien nodig wordt eerst een proefbehandeling uitgevoerd om de reactie van de huid op de behandeling te testen.
Na de behandeling
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood en branderig aanvoelen en kan lichte zwelling optreden. Dit is een normale reactie op de warmte die door het intense licht in de huid ontstaat en zal na de behandeling snel afnemen. Desgewenst kunt u de huid thuis na koelen met een coolpad of washandje gevuld met ijsblokjes in een plastic zakje. Een tot twee weken na de laser behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. De lege haarfollikel wordt in de loop van de weken opgevuld met huidweefsel. Bij huidtypen die gevoelig zijn voor pigmentverstoringen is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyperpigmentaties (bruine vlekjes) of hypopigmentaties (witte vlekjes) ontstaan. Over het algemeen verminderen deze kleurverschillen na verloop van tijd. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren.
Verwachte resultaat
Er zijn uitgebreide studies gedaan naar laserontharing met de apparatuur waarmee de huidtherapeuten bij Huidkliniek Amsterdam Zuid werken. Op grond van de resultaten hiervan is deze apparatuur door de Food and Drug Administration (FDA) in de U.S.A. goedgekeurd voor de claim ‘permanente haarreductie’. Er kan van geen enkele laser- of lichtbehandeling verwacht worden dat er nooit meer een haar groeit op de behandelde plaats omdat er altijd latente haarfollikels aanwezig zijn die nieuwe haren kunnen gaan produceren. Ook is het mogelijk dat donshaartjes onder invloed van hormonale veranderingen of medicijngebruik overgaan in dikkere haren. Dit zijn natuurlijke processen die onafhankelijk van de laser- of lichtbehandelingen kunnen optreden en veranderingen in het bestaande haarpatroon kunnen veroorzaken.
Bel voor meer informatie of een afspraak:
085 007 0708
“Hormonen gaan hun eigen gang,
je krijgt er puistjes van.
De huidtherapeut weet daar wel raad mee!”


